Thomas Bach risipeşte îndoielile: „Ceremonia de deschidere la Paris 2024 va avea loc pe Sena”

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a dezvăluit vineri că ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care va avea loc între 26 iulie şi 11 august, va avea loc pe Sena.

71 afișări
Imaginea articolului Thomas Bach risipeşte îndoielile: „Ceremonia de deschidere la Paris 2024 va avea loc pe Sena”

Thomas Bach risipeşte îndoielile: „Ceremonia de deschidere la Paris 2024 va avea loc pe Sena”

Răspunzând la îngrijorările tot mai mari privind securitatea evenimentului, pe fondul ameninţării unor posibile atacuri teroriste, el a declarat: „Decizia este clară: va fi pe Sena", a spus el la postul de radio El Mon a RAC1, citat de insidethegames. Cu toate acestea, fostul scrimer german şi medaliat olimpic a insistat că, deşi aceasta a fost ideea iniţială, autorităţile franceze „iau în considerare toate scenariile şi le actualizează în fiecare zi".

„Din păcate, ne aflăm într-un moment în care orice eveniment major trebuie să ţină cont de problemele de securitate din zonă. Autorităţile franceze fac acest lucru de mult timp şi primim rapoarte privind pregătirile, aşa că avem mare încredere în ele şi în faptul că vom avea parte de o experienţă unică", a adăugat el.

Întrebat dacă în timpul Jocurilor Olimpice va exista un armistiţiu olimpic în contextul războaielor din Ucraina şi Gaza, Bach a declarat: „Această rezoluţie privind un armistiţiu olimpic vine de la Naţiunile Unite, dar noi încercăm să unim lumea într-o competiţie paşnică pentru a arăta că (pacea) este posibilă în ciuda tuturor acestor conflicte".

În ceea ce priveşte întrebarea dacă a fost în contact cu Benjamin Netanhayu (Israel), Volodimir Zelenski (Ucraina) sau Vladimir Putin (Rusia), Bach a precizat: „cu unul dintre cei trei", dar a subliniat că „nu este treaba sa" să se amestece în politică. „Vorbesc cu zeci de şefi de stat, dar CIO trebuie să îşi respecte rolul. Nu avem niciun mandat şi nu avem nicio putere".

Comentând interdicţia impusă sportivilor ruşi şi belaruşi de a participa la ceremonia de deschidere, el a subliniat că deciziile luate în privinţa Rusiei au fost „o consecinţă a încălcării Cartei Olimpice de către Comitetul Olimpic Rus" şi, de asemenea, „pentru că au anexat organizaţii sportive de pe teritoriul Comitetului Olimpic Ucrainean".

„În conformitate cu tradiţia noastră şi cu misiunea noastră, nu putem pedepsi sportivii pentru acţiunile conducătorilor lor. De aceea, le permitem să participe individual ca sportivi neutri, dar nu pot participa la o paradă cu delegaţiile", a subliniat el.

Bach a încheiat discutând despre situaţia din Israel, explicând că aceasta este „complet diferită" de cei „treizeci de ani de coexistenţă paşnică" a comitetelor olimpice din Israel şi Palestina. „Nimeni nu a anexat un teritoriu aparţinând celuilalt, dar şi-au respectat reciproc responsabilităţile", a conchis el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici